• {{user.userFirstname}} {{user.userLastname}}
  • Вихід

Переваги онлайн-обмінника валют

На сьогоднішній день існує велика кількість способів, як зробити обмін валюти швидко, безпечно і недорого. Даний сервіс став популярним відразу після розпаду Радянського Союзу, однак на початку 90-х було вкрай небагато організацій, які могли надати такі послуги. З розвитком мережі інтернет можна обміняти валюту в будь-який час не виходячи з дому. Зараз багато фінансових компаній відкривають свої інтернет-сторінки для того, щоб полегшити обслуговування для своїх клієнтів.

Чи варто обмінювати валюту онлайн?

Обмін валют онлайн

Якщо розглядати сервіс обміну валют онлайн, то можна сказати, що він нічим не відрізняється від звичного способу обміну валюти в фінансових установах. Багато відомих пунктів обміну України або ж провідні банки мають свою інтернет-сторінку, де ви, не виходячи з дому, зможете зробити необхідну для вас операцію. Не варто довіряти неперевіреним сайтам, які можуть викликати у вас підозру. Перед тим, як зробити онлайн обмін, необхідно більш детально вивчити на спеціальних форумах статті, які зможуть вам допомогти вибрати надійний онлайн-обмінник.

Найпопулярніша валюта для обміну - американський долар. За допомогою даної міжнародної валюти здійснюються всі операції по купівлі рухомого або нерухомого майна, проводяться операції бізнес характеру, так як долар є однією з найстабільніших валют світу. Також онлайн сервіси пропонують обміняти онлайн рубль і євро. Інші валюти пропонуються вкрай рідко, так як банки відкривають тільки доларові, єврові і гривневі рахунки.

Переваги обміну валют онлайн

Ходить багато суперечок з приводу обміну валюту онлайн. Однак, варто виділити відразу кілька переваг даного сервісу:

  • доступність. В інтернеті ви наочно зможете порівняти найвигідніші курси не тільки у своєму місті, а й по всій Україні;
  • мобільність. Зробити обмін ви можете всього в декілька кліків. Також можна вибрати вивід грошей як на банківську карту, так і в найближчому обмінному пункті міста;
  • безпека. Даний вид операцій досить безпечний і ви онлайн зможете отримати необхідну для вас суму грошей.

Також онлайн сервіс з обміну валют зручний тим, що ви зможете не тільки обміняти гроші за хорошим онлайн курсу, а й відразу вкласти гроші, або на депозит, або на фінансову біржу.

Недоліки онлайн обмінників

У кожного сервісу є як свої переваги, так і недоліки. Серед останніх можна виділити:

  • ви можете звернутися до неперевірених джерел і бути обдуреними. В інтернеті з кожним роком з'являється все більше сайтів, які під красивою вивіскою заманюють клієнтів, після чого обманюють. Тому необхідно більш детально вивчати на форумах компанії як з позитивними відгуками, так і з негативними;
  • неможливо провести операцію без наявності банківської карти або віртуального рахунку. Це ускладнює обмін, якщо у вас немає валютного рахунку в банку. Всі операції проходять через банки або електронні гаманці, тому щоб скористатися цим сервісом, необхідно відкрити рахунок і пройти персоніфікацію даних.

Висновки

Перед тим, як поміняти валюту за допомогою інтернет-ресурсів, необхідно більш детально проаналізувати ринок для того, щоб зробити обмін з мінімальними ризиками. Варто довіряти тільки перевіреним ресурсам від офіційних фінансових компаній. Це буде гарантією того, що вас не обдурять. Також варто більш уважно дивитися на URL сайту, так як багато "фейкових" компаній представляються відомими корпораціями, проте їх посилання можуть відрізнятися однією буквою або цифрою. Також варто звернути увагу і на курс валют: якщо вам пропонують умови в рази вигідніше офіційного курсу, то це можуть бути шахраї.