0800331472

Динаміка курсу долара - коли краще міняти валюту?

Купити долар Рівне

Почесне місце в рейтингу провідних світових валют по стабільності і популярності займає долар США. Дана валюта є найбільш затребуваною в ряді країн, включаючи Україну. Світова економіка тісно прив'язана до USD, тому його динаміка безпосередньо впливає на фінансовий стан різних країн. Українці нерідко використовують долар як резервну валюту після гривні, саме в ній вони роблять заощадження і депозити в банках. Динаміку валютних коливань можна використовувати в особистих цілях, щоб грамотно розпорядитися фінансами, вміти торгувати котируваннями на біржах, робити інвестиції в прибуткові проекти. USD - це універсальний грошовий знак, який приймають до оплати практично у всіх державах.

Коли найкраще купувати долари?

Коливання курсу американського долара можна спостерігати протягом усього календарного року. Окремі корективи внесла епідемія коронавірусу, яка сильно вдарила по економіках навіть провідних країн світу. Сьогодні курс валют залежить від декількох факторів:

  • міжнародної кризи;
  • політичної ситуації в Україні;
  • стану економіки;
  • вартості сировини на міжнародному ринку;
  • політичної ситуації в США;
  • форс-мажорних ситуацій.

За багаторічними спостереженнями кращий курс американського долара буде в літній період часу, коли він падає, а ближче до осені він починає рости  назад. Не варто купувати валюту взимку, так як найвища вартість долара буде в січні-лютому.

Як зменшити втрати від коливань валют?

Щоб уникнути витрат і втрат при обміні валют, потрібно вибирати правильний час і місце для обміну. Також можна обмінювати гроші не великими сумами, а частинами в різних банках і обмінниках. Якщо вірити оцінкам експертів, то варто очікувати курс долара в 2021 році на рівні не вище 28 грн за один долар США.

Прогнози на наступні роки робляться на підставі бюджету, який закладається щорічно перед Новим Роком. Ви можете самостійно навчитися робити прогнози, для цього достатньо уважніше стежити за економічними змінами не тільки в Україні, але і по всьому світу. Також варто дивитися аналітичні передачі і читати фінансові статті від провідних економістів.

Висновки

Відстежуючи динаміку курсу долара та інших валют, можна передбачити, коли саме буде вигідніше поміняти або купити валюту. Відстежувати графік змін можна на офіційному сайті НБУ, веб-ресурсах комерційних банків і пунктів обміну валют. Наприклад, на сайті КІТ Груп є актуальна динаміка популярних валютних пар, яка добре демонструє навіть невеликі зміни.