0800331472

Долар або євро: в якій валюті зберігати гроші?

У зв'язку з тим, що національна валюта на сьогоднішній день досить нестабільна, українці роблять обмін гривні на іноземну валюту. У ній вони роблять внески, накопичення або просто відкладають на "чорний" день. Великою популярністю користується американський долар, євро і фунт стерлінгів. Тому може виникнути питання: в якій саме іноземній валюті зберігати свої гроші? Наскільки це буде вигідно і безпечно? Існує велика кількість суперечок з приводу надійності іноземної валюти.

Заощадження в іноземній валюті

Долар або євро?

Сьогодні можна не просто зберігати свої заощадження в іноземній валюті, а й заробляти. Існує велика кількість способів за рахунок яких можна добре заробити. У будь-якому випадку зберігання грошей вдома у валюті досить неефективне, тому що існують ризики того, що ціна на іноземні гроші може в будь-який момент обвалитися. Тому розумним рішенням буде пустити свої гроші в оборот.

З пасивних джерел заробітку можна розглянути депозитні договори в банках України. При виборі банку необхідно звернути  увагу на такі чинники:

  • процентна ставка по депозитах;
  • безпеку рахунків;
  • репутація банку;
  • всеукраїнський рейтинг.

Багато комерційних банків можуть запропонувати вищу ставку по депозитах, але при цьому свої заощадження на зберігання даній структурі краще не віддавати. При високій депозитній ставці існує висока ймовірність того, що банк може припинити своє існування і всі ваші гроші просто згорять. Тому краще всього вибирати банк, який має хорошу репутацію і з кожним роком розвивається.

Також гроші можна інвестувати і на фондові біржі, де на різниці валют можна заробити додаткові гроші. Але при цьому необхідно точно вгадати час, коли необхідно включитися в гру. Для цього необхідно на протязі певного періоду часу відслідковувати коливання курсів валют. Даний вид інвестування валюти досить ризикований, тому що ви можете як і примножити свої статки, так і втратити іх.

Зберігання грошей в євро

Євро досить стабільна валюта, яка є офіційною в багатьох європейських країнах. Євровалюта з'явилася тільки на початку 2000-х, проте зуміла міцно закріпитися на світовому фінансовому ринку і скласти сильну конкуренцію долару. Це пов'язано з тим, що оборот даної валюти пов'язаний з країнами, які мають високу стабільну економіку. Якщо ви вирішили зберігати свої заощадження в євро, то найкраще вкласти їх на фінансові біржі, так як за рахунок різниці ви зможете отримати досить високий прибуток, враховуючи те, що євро досить популярна валюта. Ви можете як самі відслідковувати всі зміни, так і звернутися до фахівців, які зроблять це все за вас.

Якщо ви хочете покласти гроші на депозитний рахунок, то ви там нічого не зможете заробити, так як процентна ставка на євро в середньому становить 0,01%.

Зберігання грошей в доларах

Долар є найбільш ходовою валютою в Україні. За цю валюту купується як рухоме, так і нерухоме майно, тому для українців дані іноземні гроші будуть ближче. Як і з євро, ви теж можете вкласти заощадження на фінансові біржі, так як більшість угод ведеться там саме в американському доларі.

Якщо ж ви схильні до більш пасивного доходу, то можна покласти гроші в банк. У американського долара досить висока процентна ставка по депозитах, тому ви отримаєте непоганий прибуток.

Зберігання грошей в фунті

Фунт стерлінгів вважається однією з найстаріших і стабільних валютою в світі. Фунт є національною валютою в більш 5-ти країнах, які підкоряються Британському королівству. В Україні ж фунт можна використовувати тільки для валютних бірж. Банки України поки не пропонують свої послуги за депозитними рахунками в фунті, однак такі вклади успішно можна зробити за кордоном.

Висновок

Виходячи з перерахованого вище можна зробити висновок того, що вигідніше за все тримати свої заощадження в американському доларі. В Україні пропонують велику кількість фінансових послуг саме в доларі, тому для українців вигідніше міняти гривню на долар.